Ugrás a tartalomra

Helyes dolog keresztényként marihuánát fogyasztani?

Mi Isten akarata a marihuánával kapcsolatban?

A Biblia nem utal a marihuánára közvetlenül, de Isten szavát olvasva világosan láthatjuk, mi az ő akarata és álláspontja az ehhez hasonló anyagokkal kapcsolatban.

Ugyan a marihuának nincsen olyan erőszakos vagy veszélyes hatása, mint amilyen egyéb más drogoknak köztudottan vannak, ez mégis olyan anyag, ami a tiszta öntudati állapotból kiragadja az azt fogyasztó személyt. A Biblia világosan int minket arra, hogy ne részegedjünk meg bortól (Efézus 5:18) és ez a parancsolat kiterjed olyan más anyagokra is, melyek által önkívületi állapotba kerülünk.

„Mindent szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de nem válok semminek a rabjává.” 1 Korintus 6:12 Ez világos és érthető intés arra, hogy azért mert valami még nincsen kimondottan tiltva, azért még egy tanítványnak el kell kerülnie minden olyan dolgot, ami hatalmat kaphat felette. Minden olyan anyagnak hatalma van feletted, amely kiragad az abszolút világos tudatos állapotból és józanságból – még akkor is, ha nem fogsz függni tőle.

Legyél józan!

1 Péter 5:8-ban ezt olvashatjuk: „Legyetek józanok, vigyázzatok, mert az ellenségetek az ördög, mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el.”

Sátán folyamatosan azzal próbálkozik, hogy az embereket a bűnbe vigye. Vagy ha nem is egészen a bűnbe vigye őket, de legalább távol tartsa őket Isten akaratának a betöltésétől itt a földön. Folyamatos harc van azért, hogy ne essünk bűnbe, illetve ne távolódjunk el Isten szolgálásától. Ha nem vagyunk elég óvatosak, védelmünk hihetetlen gyorsan leépülhet és könnyen a Sátán akaratának tehetünk eleget életünkkel.

Ezért olyan nagyon fontos józannak és ébernek megmaradni. A Biblia nem úgy érti, hogy „elég ébernek lenni ahhoz, hogy túljussunk a mindennapokon”, hanem úgy, hogy „legyünk olyan éberek és józanok, amennyire csak az lehetséges”. Ha ellene akarunk állni Sátánnak hitben, szükségszerűen tiszta tudatállapotban kell lennünk.

Istenért vívott harcunk többről szól, mint életről és halálról, ezért az a hozzáállás, mellyel felkészülünk, a lehető legkomolyabban kell legyen véve.

Mit akarunk?

Igazából saját döntéseink és választásaink tanúskodnak arról, mit akarunk leginkább az életünkben. Ha célunk az, hogy Istent szolgáljuk teljes szívünkkel és teljes elménkkel, akkor nem fogunk a bűn szélén táncolni azon gondolkozva, hol van az a pont, mikor Isten már azt mondja: „Állj!”

Ha azért élünk, hogy Istent szolgáljuk, akkor folyamatosan azon igyekszünk, hogy Őt dicsőítsük testünkben és szellemünkben.

Ha célunk az, hogy Neki tetszünk, akkor minden lehetséges dolgot meg fogunk tenni annak érdekében, hogy biztosak legyünk abban, éberek és józanok vagyunk. És mikor az ördög kopog, készek vagyunk az ellenállásra és szétzúzzuk a lábaink alatt.

„Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent a testetekben.” 1 Korintus 6:20

Ha azért élünk, hogy Istent szolgáljuk, akkor folyamatosan azon igyekszünk, hogy Őt dicsőítsünk testünkben és szellemünkben. Az elhívásunk igaz keresztényként úgy szolgálni Őt, ahogy Jézus parancsolja: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat.” Máté 22:37-38.

Hogyan lehetne valaha is ilyen életre eljutni, ha tudatosan a tiszta elmeállapotból a módosított valóságba süllyednénk?

Tanításunk alapja

Fedezd fel, hogyan hív és buzdít minket Isten Igéje arra, hogy 100%-ban az Ő akarata szerint éljünk, és így többé ne kelljen vétkeznünk, hanem győzelmes életre juthassunk!

Ingyenes e-könyvek letöltése

Kegyelem Jézus Krisztusban

„Ha a kegyelemre gondol az ember, akkor leginkább csak a bűnbocsánatra gondol. És mivel mindnyájan vétkeztünk, szükségünk van a kegyelemre.” – Sigurd Bratlie ezekkel a szavakkal kezdi kegyelemről szóló könyvét. Később részletesen leírja, hogy a kegyelem Jézus Krisztusban mennyivel többet jelent, mint a bűnbocsánat. Igazságot és segítséget is jelent. Tanít, hogy ne vétkezzünk, hogy teljesen győzelmes életet éljünk, amely a tökéletességhez vezet.

Kövess minket