Könnyen megsértődsz?

Mi a reakciód, amikor „gonosz nyelvvel” találkozol?

Könnyen megsértődsz?

A Példabeszédek 15:4-ben a nyelv hatásairól olvashatunk: „A szelíd nyelv olyan, mint az élet fája, a romlott pedig összetöri a lelket.”

Sokan észrevehették már, hogy a gonosz nyelv sebezhet, és egyetértenek azzal, hogy ez szomorú dolog. Egészen más dolog azonban, ha az ember maga könnyen sebezhető. Miért sértődik meg az ember, ha egy romlott nyelvvel találkozik? Miért gyötri hosszú időn keresztül?

Ez teljesen szükségtelen. Olyan belső erőhöz juthatunk a Szent Szellem által, hogy a Jézus Krisztusban való kegyelem által győzhetünk minden gonoszság felett. Gondold meg, úgy meg lehetünk erősítve belső emberünkben, hogy győzhetünk a mindennapi életünkben, még ha olyan emberekkel is találkozunk, akiknek nincs győzelmük, akiknek gonosz a nyelvük, akik tisztátalan edények. Nem kell megfertőződjünk ilyenek által, ellenkezőleg, meg kell érezzék, hogy a jó legyőzi a gonoszt.

Akkor a nyelvünk életnek fája lesz, a hitnek szavai jönnek elő mások üdvösségére és áldására.

Gondold meg, győzelemben lehet részünk, amit Krisztus kínál nekünk. Ez mindnyájunk számára lehetséges úgy, hogy valami egészen új jöhet az életünkbe. Ahelyett, hogy megsebezne a gonosz, megerősíttetünk bensőnkben úgy, hogy győzünk, és egészen új életre jutunk – Krisztus életére.

Igen, Istennek legyen hála és dicséret az Ő erejéért, amely így meg tud erősíteni!

Ezt a cikket norvég nyelvről fordítottuk és először “Könnyen sebezhető” címmel jelent meg a BCC Skjulte Skatter (Elrejtett Kincsek) című folyóiratában 2013 októberében.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

You may be interested in reading more on our topic page about our words, or in the following: