Elérhető még: Afrikaans, Deutsch, English, Français, Italiano, Nederlands, Norsk, Română, Suomi

Isten evangéliuma

Sigurd Bratlie a szívére vette, hogy leleplezze Sátán csalását és megmutassa az embereknek Isten evangéliumának igazságát. Ez látható az előszóban:

„Szívemen van, hogy rámutassak arra a rettenetes megtévesztésre, amellyel az Antikrisztus szelleme milliókat csapott be. Olyanokat, akik Isten nevét hívják segítségül. Ez a szellem a hitbeli engedelmességet magyarázta félre, és ezzel együtt az egész evangéliumot.

A kegyelmet is meghamisította az Antikrisztus szelleme úgy, hogy sokan azt hiszik magukról, hogy Isten gyermekei, anélkül, hogy valóban azok lennének. Hogy ezekre a varázslatokra rámutassak, s hogy ezzel világossá tegyem, hogy mi az igaz kegyelem és evangélium, azért ezekre újból és újból visszatérek, mivel ez a fő témánk. Ha külön-külön olvasod a fejezeteket, megtalálhatod azt a témakört, ami éppen érdekel. Ez a tévelyedés az élet minden területére kihatott.

Különös, hogy már az apostoli korban is ez a tévelygés mennyire jelen volt. Mikor leveleiket olvassuk, láthatjuk, mennyire óva intenek a tévelygéstől, és éberségre szólítanak fel. Ha így volt már az apostolok idejében, akkor hogyan állunk ezzel ma, a mi korunkban!

Bízom abban, hogy miután e fejezeteket elolvasod, alapos betekintést nyersz ezekbe a kérdésekbe. E könyv azoknak íródott, akik tanítványok szeretnének lenni, és igazi istenfélelemre törekszenek.”