Milyen felhasználó vagy a közösségi médián?

Önző vagy áldozó?

Milyen felhasználó vagy a közösségi médián?

Másold ki és illeszd be a címet a Google-ba, és egy csomó, a közösségi oldalakon ismert személyiségtípusra bukkansz, mint a „nagy hangú”, „informáló”, „leselkedő”, „elismerést kereső”, „alkotó”, stb. Én jobban szeretem őket két típusba sorolni – önzők és áldozók.

Önző vagy áldozó?

Nap mint nap, akárhol is vagy, a gondolataidat, szavaidat és tetteidet vagy saját egód és önközpontúságod hajtja, vagy egy olyan indulat, amely szolgál és áld. Ugyanez elmondható a közösségi oldalak használatáról is.

Milyen felhasználó vagy a közösségi oldalakon? Attól függ hangulatod, hogy mennyi like-ot és hozzászólást kapsz? Állandóan több figyelemre vágysz, üresnek és elégedetlennek érzed magad? Szakíts időt és gondold végig, mi hajt téged!

Ha az egód ural, miközben a közösségi médiát használod, akkor az „én”, „magam”, és az„enyém” hajt. Rövidesen elakadsz az elégedetlenség, büszkeség, aggodalom és a felületesség labirintusában. Ugyanígy van ez, ha online vagy offline vagy. Ingatag vagy, mert boldogságod attól függ, hogy hogyan látod magam másokkal összehasonlítva, vagy ahogyan mások beszélnek rólad és kezelnek téged.

Üresnek érzed magad.

Hála Istennek, van kiút ebből az önközpontú labirintusból.

Keress lehetőséget, hogy áldhass

„Semmit sem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbnek tartván magatoknál.” Filippi 2:3

Csak gondold el, hogy ha engedelmeskedsz ennek az erőteljes buzdításnak, mennyire megváltoztatja a tetteidet, és még a gondolkodásodat is! Gondold meg, milyen óriási, hogy ez az Ige célodat szolgálhatja és vezethet téged, függetlenül attól, hogy fent vagy az interneten vagy sem! Ahol egyszer azon gyötrődtél, hogy a legjobban sikerült selfie-t tedd ki, vagy hozzászólásokra és kommentekre vártál, felületesen csetelgettél barátaiddal, vagy talán másokat rossz színben tüntettél fel, hogy magadat emeld; most keresheted azokat a lehetőségeket, melyeken keresztül áldhatsz.

A közösségi média – egy elképesztő eszköz

Ahelyett, hogy önképed és a boldogságod a közösségi oldalakon tapasztalt események szabnák meg, a közösségi média egy elképesztően hasznos eszközzé válik. Elfelejtkezel magadról és utad nyílik másokat felemelni. Ahelyett, hogy irigykednél más képére – amelyet a legutóbbi vásárlásáról vagy vakációjáról tett ki, vagy bármi is legyen, amiért irigy lehetsz – együtt örülhetsz az örülőkkel! Ha ezelőtt bosszantottak vagy csak közömbösek voltak számodra, akik rossz úton vannak, akkor imádkozhatsz értük és áldhatod őket! Küldhetsz nekik bátorító üzeneteket ahelyett, hogy kibeszélnéd őket. Megemlékezhetsz az emberekről a szülinapjukon. Írhatsz pozitív hozzászólásokat, kommenteket. Az ilyen egyszerű, kis dolgoknak hatalmas hatása lehet.

Tiéd a választás

Természet szerint önzőek vagyunk és ezért nem természetesen jön, hogy másokat magunktól jobban áldjunk, szeressünk és megbecsüljünk. A saját egónk, a bűnös természetünk állandóan meg kell legyen feszítve Krisztussal. (Galácia 2:20). Ezt te magad tudatosan eldöntheted, hit által teheted, és Isten mindig cselekvésre készen áll. Ő csak arra vár, hogy segíthessen neked a kísértésben, és jutalmul megáldjon téged!

Milyen felhasználó vagy a közösségi médián? Ez a te döntésed! Válaszd, hogy „áldozó” személy legyél, és gyorsan találni fogsz módot az áldásra – akár fent vagy a közösségi oldalakon, akár nem.

Ingyenes e-könyvek letöltése

Kegyelem Jézus Krisztusban

„Ha a kegyelemre gondol az ember, akkor leginkább csak a bűnbocsánatra gondol. És mivel mindnyájan vétkeztünk, szükségünk van a kegyelemre.” – Sigurd Bratlie ezekkel a szavakkal kezdi kegyelemről szóló könyvét. Később részletesen leírja, hogy a kegyelem Jézus Krisztusban mennyivel többet jelent, mint a bűnbocsánat. Igazságot és segítséget is jelent. Tanít, hogy ne vétkezzünk, hogy teljesen győzelmes életet éljünk, amely a tökéletességhez vezet.