Ugrás a tartalomra

Unalmas kereszténynek lenni?

Tényleg megéri egy egész életen át csak Bibliát olvasni és dicsőítő énekeket zengeni, ha csak a Mennyországban érezhetem majd jól magam?

Tényleg olyan nagy bűn volna egyszer-egyszer elmenni szórakozni? Nem jogos egy kicsit elengednem magam, ha a határokon belül maradok?

A kereszténység a helyes út, tudom, de vajon tényleg megéri egy egész életen át csak Bibliát olvasni és dicsőítő énekeket zengeni, ha csak a Mennyországban érezhetem majd jól magam?

Talán nem mondtad ki ezt hangosan, de ki nem gondolkozott el már ezen ott mélyen legbelül. Olyan nagy bűn volna az ártatlan szórakozás, például egy buli alkalmával. „Nem fogom leinni magam, csak iszom néhány sört. Nem viszek haza senkit, csak flörtölgetek egy kicsit. Nem megyek túl messze. Meg tudok állni, ha akarok.”

De vajon hasznos ez?

Ez messze izgalmasabbnak tűnhet, mint egy unalmas, törvénytisztelő, szórakozás nélküli keresztény élet. Ez nem bűn; csak egy kis szórakozás.

Talán a flörtölgetésből nem lett semmi több, nem is részegedtél le egészen és a bulin sem mentél túl messze. Talán az elhangzott és megtett dolgok után is nyugodtan tudod folytatni régi életed, mintha mi sem történt volna.

„Mindent szabad nekem, de nem minden használ.” (1 Korintus 10;23)

De vajon mennyit használt a buli? Mi értelme van a bűn határán egyensúlyozni úgy, hogy éppen ne fordulj át teljesen? Mennyire fontos neked Istennel való kapcsolatod, ha a lehető legmesszebb futsz Tőle egy éjszakai mulatás kedvéért?

Ha még sikerül is nem túl messze menni, elkerülhetetlenül aratnod kell majd, amit vetettél. A világ telve van szórakozásvággyal, önkényeztetéssel, felületességgel és könnyelműséggel. Ez kiüríti a lelked és eltompítja a szellemed. Ez Isten életeddel gondolt tervének szöges ellentéte!

Mit jelent az, hogy keresztény életet élek?

Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk! Ő mindent úgy rendezett el, hogy ha mi a szívünkbe írt rendeléseit és törvényeit betartjuk, a megváltás örömével tölt be bennünket! Ha többé nem önmagunknak élünk, megtagadjuk akaratunkat és győzünk kívánságaink felett, melyek arra sarkalnak, hogy világi örömmel töltsük meg magunkat, úgy hihetetlenül nagy békében és örömben lesz részünk.

Ő mindent úgy rendezett el, hogy ha mi a szívünkbe írt rendeléseit és törvényeit betartjuk, a megváltás örömével tölt be bennünket!

Válj kereszténnyé, hogy boldog legyél. Válj kereszténnyé, hogy átváltozhass, megváltozhass. Hogy átéld a túláradó örömöt a forgalmi dugó közepén, mert hálás vagy az alkalomért, hogy türelmet tanulhatsz.

Hagyd a világi embereket szórakozni minden hétvégén és szenvedni felületesség miatti nyomorúságukban. Nekünk ettől valami jobb van. A kereszténység jobb. Az összes bűntől való szabadság sokkal jobb. Napról napra, lépésről-lépésre átváltoztattatni Jézus képmására messze-messze jobb. Ezzel a céllal élni pontosan az unalom ellentéte.

Ingatag érzelmeid és hangulatod ellenére is mindig túláradó örömmel lenni, az a lehető legjobb dolog, amit egy ember magának kívánhat. A körülötted lévők is derültebb napokat fognak átélni veled. És ahányszor csak megkísértetsz, győzöl, mert tudod, semmi, egyetlen egy dolog ezen a világon sem éri meg, hogy elveszítsd az örömöt, amit Isten akar adni neked győzelmed után.

Ez jelenti azt: keresztényként élni.

A te választásod

Ez az élet azt követeli, hogy feláldozz mindent, amit szeretsz? Távolról sem! A keresztény élet nem azt jelenti, hogy napjaid száz százalékát a Biblia tanulmányozásával és dicsőítő énekekkel kell kitöltened. Természetesen pihenhetsz és jól érezheted magadat, de különbség van aközött, hogy élvezed az életet, van néhány hobbid, együtt vagy a barátaiddal és aközött, hogy bűnös kívánságaidnak hódolsz!

Talán úgy gondolod, hogy kereszténynek lenni nem túl izgalmas dolog, de azért biztos jó dolog. Hogy jó dolog a szórakozás helyett a boldogságot választani. Talán érdemesebb a szabadságot, Istennel való kapcsolatot, jövőt és reménységet választani az örökkévalóságra nézve. Mindent megvizsgálva, talán valóban jó dolog lehet örülni a változásnak. Akkor válaszd a boldogságot; a bűn feletti győzelmet. Válaszd azt, hogy soha többé az életben nem lesz nyomorúságos napod! Ez a te döntésed. És igazából ez ilyen egyszerű.

Tanításunk alapja

Fedezd fel, hogyan hív és buzdít minket Isten Igéje arra, hogy 100%-ban az Ő akarata szerint éljünk, és így többé ne kelljen vétkeznünk, hanem győzelmes életre juthassunk!

Ingyenes e-könyvek letöltése

Kegyelem Jézus Krisztusban

„Ha a kegyelemre gondol az ember, akkor leginkább csak a bűnbocsánatra gondol. És mivel mindnyájan vétkeztünk, szükségünk van a kegyelemre.” – Sigurd Bratlie ezekkel a szavakkal kezdi kegyelemről szóló könyvét. Később részletesen leírja, hogy a kegyelem Jézus Krisztusban mennyivel többet jelent, mint a bűnbocsánat. Igazságot és segítséget is jelent. Tanít, hogy ne vétkezzünk, hogy teljesen győzelmes életet éljünk, amely a tökéletességhez vezet.

Kövess minket