A legjobb barátom!

A legjobb barátom!

Mindenkinek szüksége van egy jó barátra ahhoz, hogy jó életet éljen.

3 perc ·

Sokan mondják: ahhoz, hogy jó életet élj, mindenképp szükséged van egy jó barátra. Egy igazi jó baráttal megoszthatod a gondolataid, érzéseid, kívánságaid, reménységed és hited. Kérhetsz tőle tanácsot, segítséget, és támaszkodhatsz rá nehéz helyzetekben – ő mindig melletted áll, amikor a többiek nem.

Nekem is van egy ilyen barátom, aki többet segített, mint bárki más. Volt idő, amikor nehéz helyzetbe kerültem. Olyan szívesen tettem volna, ami helyes és jó, de egyszerűen nem sikerült, bármit próbáltam. Semmi sem sikerült úgy, ahogyan szerettem volna, így hatalmas teher és nyomás lett rajtam. Szerettem volna helyesen cselekedni.

A legjobb barátom látta, hogy mi történik. Ő együtt érzett és szükségesnek látta, hogy segítsen. Látta, hogy azt szeretném tenni, ami jó és helyes, ezért elhatározta, hogy példát mutat, amit követhetek.

Minden alkalommal, amikor az ember elkezd tanítani valakit, el kell magyarázni a tanulónak, hogyan kezdjen hozzá, mi a kiindulópont. Ez azért szükséges, hogy tisztában legyen vele, hol hibázik, helyesen tegyen, és mestere legyen annak, amit tesz. Egy jó barát azért teszi ezt, mert örömét leli a másikban, segíteni akarja, és örül az előmenetelének.

Így kellett a legjobb barátomnak is tennie. Az igazságot mondta, és megvilágította azokat a dolgokat, amelyek nem voltak jók és tökéletesek. Ez természetesen nem esett jól, de annyira szerettem volna elérni azt, amit kitűztem magam elé, hogy el kellett hinnem, neki van igaza. Folyamatosan bátorított, és éreztem, hogy gondoskodik rólam. Most már tudok úgy tenni, ahogyan szeretnék, azáltal, hogy elfogadtam a tanácsát, és változtattam azon, amire rámutatott.

Szükségtelen mondanom, hogy nagyon megszerettem őt a „kellemetlen igazságok” ellenére is. Annyira megszerettem, hogy elhatároztam, életünk végéig barátok maradunk, és mindig hallgatni fogok a tanácsaira.

Továbbra is minden egyes nap kapok tőle tanácsokat és segítséget a helyzeteimhez. Korábban rá kellett világítania az életemben lévő rossz dolgokra. Most már tudom, ezt azért tette, hogy segítsen a dolgokat mind jobban tenni. Gyorsabb és buzgóbb lettem, beláttam, hogy igaza van, és követem a tanácsait. Sokkal érdekesebbé, gazdagabbá tette az életemet, mint az korábban volt.

Kíváncsi vagy, ki a legjobb barátom? Ő Jézus Krisztus, aki lehet a te barátod is, és taníthat téged is, hogyan élhetsz jó és boldog életet itt a földön és utána az egész örökkévalóságban Ővele. Ha megfáradtál, meguntad az életedet, és boldogan, örömmel akarsz élni a mindennapokban, akkor hallgass a tanácsára, és fogadd el a segítségét! Én vagyok a bizonyosság, hogy Ő segített a boldog életre, ahol minden nap érdekes és gazdag! A legjobb az egészben, hogy fantasztikus jövőm van még azután is, hogy ennek az életnek vége lesz: együtt lehetek vele örökké boldogan!

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.