Aktívan dolgozol az üdvösségeden félelemmel és rettegéssel?

Aktívan dolgozol az üdvösségeden félelemmel és rettegéssel?

Hány ember van, aki őszintén érdekelt ebben?

2 perc ·

„… félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket,” – Filippi 2:12.

„… milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek…?” – 2 Péter 3:11.

Sajnos ez olyasvalami, ami meglehetősen ritka! Hány olyan ember van, aki igazán dolgozik azon, hogy meg legyen mentve mindattól, ami olyan könnyen behálóz minket? Ki törekszik erre? Ki dolgozik ezen keményen? Emellett ki fél és retteg a gondolattól, hogy lehetséges az, hogy a lustaság és az érdeklődés hiánya megakadályozza őt e cél elérésében?

Hatalmas mennyiségű felületesség és közömbösség van a hívők közt! A legtöbbjük az alvás szellemének ereje alatt van. Ha van valami, amire törekednek, azok a földi dolgok, amik az ellentétei Jézus buzdításainak: „Ne veszendő eledelért fáradozzatok, hanem az örök életre megmaradó eledelért, amelyet az Emberfia ad majd nektek, mert őt pecsétjével igazolta az Atya Isten.” – János 6:27.

Kedves barátom, ha valóban azt gondolod, hogy lelked üdvösségén dolgozol, akkor kérlek, légy oly egyenes és kedves, hogy leírod egy papírra mindazt, amivel olyan keményen dolgozol! Gondold meg jól, tedd meg, és akkor megfogalmazódik benned, hogy hogyan áll veled ez a kérdés.

Ami ezt a munkát illeti, könnyen meglehet, hogy inkább egy turistára hasonlítasz, mint egy munkásra.

Azonban jobb későn, mint soha!

Kezdd el teljes erődből! Próbáld beérni azt, amit kihagytál! Nem csupán azért kellene vesződnöd, hogy magadnak szellemi táplálékot találj, hanem hogy bővelkedj ebben a táplálékban és másoknak is adhass.

Ezt a cikket norvég nyelvről fordítottuk és először “Arbeid på eders frelse” (“Dolgozz az üdvösségeden”) címmel jelent meg a BCC Skjulte Skatter (Elrejtett Kincsek) című folyóiratában 1985 augusztusában.
© Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norway | ActiveChristianity

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.