„Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szent Szellem”

„Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szent Szellem”

Ez az egyik legismertebb igevers, ami a Pünkösdre vonatkozik, de tudjuk vajon, hogy miért kapjuk ezt az erőt?

2 perc ·

Szükségünk van erőre személyes életünkben is?

Az emberek nagyon különböző módon élnek és viselkednek. Egyeseket kedvelnek a többiek, de vannak, akik önzőek és énközpontúak. Vannak kedves és segítőkész emberek, mások pedig nehezen elviselhetőek. De van egy dolog, ami mindannyiunkra vonatkozik, ha igazán a Biblia szerint akarunk élni. Ha őszinte akarok lenni, be kell ismerjem: „Nem tudok mindenkihez jó lenni, pláne nem minden alkalommal. Nem tudom biztosítani, hogy minden helyzetben a szeretet vezérli a tetteimet és gondolataimat.”

Akik ezt elismerik, azok számára a Pünkösd üzenete óriási vigasz: „Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szent Szellem!” És ezt nem akárki mondta, hanem maga Jézus Krisztus, mielőtt felment a mennybe.

Szükségünk van erőre ahhoz, hogy keresztényként együtt éljünk a közösségben?

Talán azt gondolod, hogy a legnehezebb dolog szeretni az ellenségeinket. Ami valóban nehéz. De Jézus ezt mondta„Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.” János 15:13. Amikor egy keresztény közösségben együtt élünk évről évre, meglehetősen jól megismerjük egymást. A célunk az, hogy szeressük a testvéreket és nővéreket (igen, mindegyiket kivétel nélkül). Például úgy, hogy nem vagy irigy és keserű, és nem gondolsz gonoszt a szívedben.  Nem kritizálod a másikat, hanem gyengéd vagy, irgalmas és bátorító! Ha őszinték vagyunk, beláthatjuk, hogy önmagunk által nem tudjuk szeretni szüntelenül az összes testvért és nővért, úgy, ahogy Jézus szeretett. Ebben az esetben óriási vigaszt jelent számunkra a Pünkösd üzenete: „Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szent Szellem!”  Apostolok cselekedetei 1:8

Igen, a Pünkösd valóban egy ünnepi alkalom, dicsőséges ígérettel és üzenettel!

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.