Ugrás a tartalomra

„Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok”

Mi Isten célja velem? Mi Isten akarata az életemmel?

Isten ezt mondja: „Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok.” Ján. 14:15. Isten akaratát az Ő igéje, parancsolatai tartalmazzák. Az Újszövetségben Isten a szívembe írja parancsolatait, és ezek a parancsolatok többségében a belső életemre vonatkoznak, nem külső körülményeimre. Így nem számít, hogy házas vagy egyedülálló vagyok, hol dolgozok, hol élek – a legfontosabb dolog az Isten szava iránti engedelmesség.

Mindenkinek különböző adottságai vannak, amelyek különböző hivatásokba és életutak felé vezetnek minket, de bármilyen is a helyzetem, találkozok a saját akaratommal, amely ellentétes Isten akaratával. Isten olyan embereket keres, akik szeretik Őt annyira, hogy inkább neki engedelmeskedjenek, mint hogy saját akaratukat tegyék. Természet szerint könnyű annyira belemerülni abba, amit éppen csinálok, hogy elfeledkezek Isten parancsolatainak engedelmeskedni. Például Isten azt parancsolja, hogy hagyjunk fel minden keserűséggel, indulattal, haraggal, kiabálással és istenkáromlással (Ef. 4:31). Akár utat építek, hamburgert készítek, vagy életben tartok egy súlyosan beteg embert, ha közben megharagszok a munkatársamra, kikerültem Isten akaratából.

Isten akarata az, hogy megszabaduljak emberi természetemtől, saját akaratomtól, és kövessem azokat a parancsolatokat, amelyeket Ő a szívembe ír. „Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak…” Ef. 4:32. Ehhez nincs született érzékem, de Isten azt parancsolta nekem, hogy így éljek – Isten akarata számomra egy olyan élet, ahol a bűnnek nincs hatalma felettem!

Lehetetlen Isten akaratát a saját erőmből tenni, de amikor a szívem teljes vágya az, hogy engedelmeskedjek az Ő hangjának a sajátom helyett, akkor Ő ott van, és ad nekem erőt akarata teljesítéséhez

Tanításunk alapja

Fedezd fel, hogyan hív és buzdít minket Isten Igéje arra, hogy 100%-ban az Ő akarata szerint éljünk, és így többé ne kelljen vétkeznünk, hanem győzelmes életre juthassunk!

Ingyenes e-könyvek letöltése

Kegyelem Jézus Krisztusban

„Ha a kegyelemre gondol az ember, akkor leginkább csak a bűnbocsánatra gondol. És mivel mindnyájan vétkeztünk, szükségünk van a kegyelemre.” – Sigurd Bratlie ezekkel a szavakkal kezdi kegyelemről szóló könyvét. Később részletesen leírja, hogy a kegyelem Jézus Krisztusban mennyivel többet jelent, mint a bűnbocsánat. Igazságot és segítséget is jelent. Tanít, hogy ne vétkezzünk, hogy teljesen győzelmes életet éljünk, amely a tökéletességhez vezet.

Kövess minket