Isten épp olyannak teremtett, amilyen vagyok

Isten épp olyannak teremtett, amilyen vagyok

Anna végre szabadnak érezte magát, amikor rájött, hogy Isten épp olyannak teremtette, amilyen. A többi ember véleményének nincs többé jelentősége.

4 perc ·

Anna Merkle nagyon boldog, szabad, vidám lány, de ez nem mindig volt így. Régen nagyon sokat aggódott afelől, hogy mások mit gondolnak róla, és ez befolyásolta a boldogságát. Most elmondja, hogyan változott ez meg.

Régen ilyen gondolataim voltak: „Milyen véleménnyel vannak mások rólam? Valószínűleg nem kedvelnek.” stb. Mikor tettem valamit, mindig féltem, hogyan fognak reagálni a többiek. Azt akartam, hogy elfogadjanak, még a legkisebb dolgokban is, mint például egy Instagram poszt.

Új elkötelezettség

Egyik nap a közösségben Anna hallott valamit, amit figyelembe kellett vennie. Az ifjúsági vezető arról beszélt, elhívásunk azt jelenti, hogy nagyon boldog életet éljünk. Olvasott a Róma 8,28-ból: „Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van.” Anna korábban már sokszor hallotta ezt az üzenetet, de akkor először megértette, hogyan vonatkozik az életére. Korábban rosszul látta; boldogsága egyáltalán nem függ más emberektől. Ha szereti Istent, nem kell félnie, mit gondolnak mások. Isten mindig a legjobbat szánja neki, minden a javára van.

Isten mindig a legjobbat szánja neki, minden a javára van.

„A többiek véleményének nincs jelentősége az életemben. Az ilyen gondolatokkal olyan sok időt elvesztegetünk, sőt önközpontúvá válunk.” Anna eldöntötte, hogy ezentúl csak Istennek él. Annyit olvasta a Bibliát és a keresztény irodalmat, amennyit csak tudta. „Jézus a barátommá vált. Benne igazán megbízok, rá tudok támaszkodni.”

„Az emberektől való félelem tőrt vet; de aki bízik az Úrban, kiemeltetik.” (Példabeszédek 29,25)

Egyéniség Istenben

„Megértettem a jelentőségét annak, hogy legyen saját egyéniségünk, és életünket Istennek éljük. Az emberek különbözők – különbözően öltözködnek, különbözően viselkednek. Isten azt akarja, hogy egy egyéniség legyek benne. Ez sokat jelent nekem. Istennek mindenkire nézve van terve. Amikor ezt megértettem, rájöttem, hogy Ő ennek a tervnek megfelelően teremtett engem, és hogy tud használni épp úgy, ahogy vagyok!

„Például nem vagyok valami jó a sportban, és könnyen gondolhatnám, hogy olyan ügyesnek kellene lennem, mint a kortársaim. De én szeretem a zenét és a médiát. Meg kell találni a helyünket, és jól felhasználni azt, amit Istentől kaptunk, úgy, hogy áldások lehessünk. Isten ezt adta nekem, és így teremtett engem, szóval miért kéne aggódnom egy ilyen dolog miatt, mint például a sport?”

Anna úgy döntött, olyan ember akar lenni, aki mindig jó hangulatban van. Nem csak felszínesen, hanem mélyen belül, igazán és tartósan vidám. Tudta, hogy ezt csak úgy érheti el, ha Istennek él. És rájött, hogy ha életét Istennek adja, akkor áldás lehet, és jót tehet másokkal.

Semmi sem veheti el az örömömet!

„Elképesztő, hogyan dolgozik Isten. Máris tett egy csodát bennem: nagyon sokat változtam a korábbi énemhez képest. Mindig tudok boldog lenni. Semmi sem veheti el az örömömet!”

Még mindig jön a kísértés, hogy mit gondolhatnak mások, és hogy az emberek tiszteletét keresse, nem Istenét. De most harcol ellene, és nem engedi, hogy a gondolatok megerősödjenek és befolyásolják.

„Nem feladni, ez egy jó mottó. És ez a célom. Gyakran gondolok az Ézsaiás 40,31-re: »de akik az Úrban bíznak, erejük megújul.« Istennel mindig kapcsolatban állunk imáinkon keresztül, és mindig kaphatunk erőt. Amikor kísértésbe esek, hogy mások véleménye miatt aggódjak, először mindig imádkozom, és így kapok erőt, hogy ki tudjak tartani a próbában. Imádkoznunk és hinnünk kell.”

Istennel mindig kapcsolatban állunk imáinkon keresztül, és mindig kaphatunk erőt.

„Ez igaz öröm! Nem csak tettetem, tényleg boldog vagyok. Most vagyok a legboldogabb egész életemben!” Anna már nem aggódik az emberek véleménye miatt.

„Egyszer valaki azt mondta: »Talán te vagy az egyetlen Biblia, amit a körülötted élők olvasnak.«” – foglalja össze. Célja, hogy ilyen járó, beszélő Biblia legyen. Hogy az ő életén keresztül lássák az emberek, mit jelent Jézussal élni.

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.