Isten kiválasztott Téged

Isten kiválasztott Téged

Attól az időtől kezdve, amikor a világosság először áthatolt a sötétségen, és Isten elkezdte teremteni a világegyetem többi részét, a naprendszert és a Földet, amin élünk, Ő már gondolt rád.

Attól az időtől kezdve, amikor a világosság először áthatolt a sötétségen, és Isten elkezdte teremteni a világegyetem többi részét, a naprendszert és a Földet, amin élünk, Ő már gondolt rád.

„Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben.” (Ef. 1:4.) Ez azt jelenti, hogy Isten már akkor gondolt rád, amikor teremtette a Földet. Kiválasztott téged szeretetben, hogy az ő gyermeke legyél, amikor földi életedre sor kerül. Tehát nagyon sok ideje volt, hogy újra átgondolja ezt a dolgot. Ő már régen a te születésed előtt tudott az emberi gyengeségeidről és jobban ismeri most is azokat, mint te magad – de ennek ellenére sem gondolta meg magát. Nem, a tény, hogy Ő kiválasztott téged az nem véletlen – a te kiválasztásod az Ő akaratának jó tetszése szerint történt. (Ef. 1:5).

Ő már régen a te születésed előtt tudott az emberi gyengeségeidről és jobban ismeri most is azokat, mint te magad – de ennek ellenére sem gondolta meg magát

Isten a cselekvés Istene, aki szeretne valamit tenni a te életeddel – ezért választott ki. Istennek nagy tervei vannak veled, de az tőled függ, hogy engeded-e neki véghezvinni ezeket a terveket az életedben. Ez nem Istentől függ! Az igazságos Jób az Ószövetségben azt mondta, hogy Isten végrehajtotta azt a dolgot, amit Ő eldöntött, hogy végrehajt, és gyakran szokott ilyen dolgot tenni. (Jób 23:14).

Isten egy sokkal érdekesebb életet tud adni neked, mint amilyenről valaha álmodtál! Ő nem csak azért választott ki, hogy „éppen hogy” megmenekülj. Hanem arra hívott el, hogy részese legyél egy alapos megváltásnak a bűntől és ő ezt el akarja kezdeni. Ügyelj a kiválasztásodra és add egész szívedet Istennek. Imádkozz segítségért, hogy ne kövess el többé olyan bűnt, amiről tudod, hogy bűn és gyötör téged. Akkor elküldi az Ő Szellemét, aki tud neked segíteni, hogy továbbmenj azon az úton, ami a bűntől való megváltáshoz vezet.

A Szellem, az igazság Szelleme, folyamatosan fogja mutatni neked a bűnös természeted új oldalait – a rossz hajlamok okozzák azt, hogy hamar bűnt teszel sok élethelyzetben. Amikor beismered ezt az igazságot, akkor Isten el tudja végezni az Ő munkáját benned – mert a Szellem tartalmazza az erőt, amire szükséged van, hogy győzz a bűn felett és tegyél valamit azokkal a dolgokkal, amit a Szellem megmutat neked. Amikor ezt teszed, akkor belépsz abba, amit ő választott számodra – a megszentelődésbe – az átváltozás folyamatába, amelynek az eredménye az lesz, hogy például a jóság és a könyörületesség válik természetes reakcióddá ott, ahol korábban mérges lettél volna. És azokban a helyzetekben, ahol régen türelmetlenné váltál, ott türelem áll elő! Pár szóban mondva, egyre inkább olyan leszel, mint Jézus – nincs ennél hatalmasabb csoda, amit egy személy átélhet.

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.