Milyen fontos imádkozni?

Milyen fontos imádkozni?

Az imádság útja az élet útja.

3 perc ·

Imádkozni létfontosságú. Ha szeretnénk előrehaladni az élet útján, meg kell értenünk, hogy szüntelenül imádkoznunk kell, ahogyan Pál int az 1 Thess. 5:17-ben.

Az imádság útja az élet útja. „Kérjetek, és adatik nektek.” Lukács 11:5-13 és 18:1-8. Aki örök életért imádkozik, örök életre jut. Ha több életért imádkozik, több életet kap; ha azért, hogy megőriztessen az élet útján, meg fog őriztetni. Aki erőért imádkozik, hogy jobb életet élhessen – hogy előrehaladhasson az úton -, erőt fog kapni. Ha azért imádkozunk, hogy győzelmet kapjunk minden fölött, ami akadályoz minket, ami elfojtja és gátolja Isten életét bennünk, akkor győzelmet fogunk kapni. „Nem kapjátok meg, mert nem kéritek.” Jakab 4:2. „Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.” János 16:24.

Ha életre, bőséges életre vágysz, ha többet és többet szeretnél belőle; ha állandó fejlődésben szeretnél állni, ha egyre inkább meg akarsz tisztulni, ha szeretnél hasonlóvá lenni Krisztus képéhez, ha szilárdan szeretnél előrehaladni – lépésről lépésre -, akkor imádkozz és imádkozz – imádkozz megállás nélkül! (1 Thess. 5:17, Ef. 6:18, Kol. 4:2-3)

Add magad az imára

Az imádság útja tényleg az élet útja. Adjuk magunkat az imára! Jézus sokat imádkozott annak ellenére, hogy Isten egyszülött Fia volt. Ő könyörgésekkel és esedezésekkel, hangos kiáltással és könnyek között járult Isten elé (Zsid. 5:7). „Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott.” Márk 1:35.

Nekünk sem kevésbé van szükségünk rá, mint Jézusnak, hogy keressük ezeket a magányos helyeket, amelyek alkalmasak arra, hogy buzgó szívvel és felemelt kezekkel kiáltsunk! (Ahogyan az írások sok helyen említik, hogyan imádkoztak abban az időben.) Ez csodákat művel hosszú távú eredményekkel! Ezt csak az tudja, aki próbálta.

A mindennapos, buzgó imaóráknak ugyanolyan hatása van ránk, mint a váltakozó esőnek és napsugárnak egy növényre (Ap.csel. 2:42,46; 3:1, Júdás 20-21).

Imádkozni egyedül az imakamrádban és imaórákat tartani más buzgó emberekkel egyaránt kiváló! Ezek több mint biztosan eredményt hoznak – de a száraz szokások és formák rosszabbak, mint a semmi!

Ez a cikk „Guds veier til himmelen” („The Way of Life”) című könyv „Bønnens vei” („The Way of Prayer”) című fejezetéből származik. A könyvet a Skjulte Skatters Forlag adta ki 1935-ben norvégul.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.