Mit tegyünk az elkövetett bűneink emlékeivel?

Mit tegyünk az elkövetett bűneink emlékeivel?

Isten Igéje a kulcs, ami biztos gyógyuláshoz és valami új megteremtéséhez vezet.

2 perc

Hogyan szabadulhat meg valaki az elkövetett bűnök gondolatainak gyötrelmétől? A tény ezzel kapcsolatban, hogy mindenki betöltötte már a test és a lélek kívánságait. Ennek eredményeképpen az emberek gyötrődnek az elkövetett bűnök emlékeitől. Ennek van egy kulcsa, ami biztosan begyógyítja ezeket a sebeket.

Meg vagyunk mentve az igazság Igéje által. Jézusban az Ige testté lett és közöttünk lakott. (János 1:14). Amikor beszélt, szavai annyira erőteljesek voltak, hogy a gonosz szellemeknek menekülniük kellett.

Amikor Isten szavát hallod, az igazság Szelleme azt a szívedbe helyezi. Ha engedelmeskedsz az Igének, Isten Igéjének, az igazság Igéjének, akkor testté lesz benned is, és az Ő Igéje benned marad.

Az Ige a mag, Isten magja. (Lukács 8:5-15). Hogyha ez benned marad, akkor nem tudsz vétkezni. (1 János 3:9). Tehát a feladatod, hogy Isten Igéjét a szívedben tartsd. Engedned, hogy beeshessen abba a jó talajba, hogy megnőjön és gyümölcsöt teremjen. Ha engedelmes vagy az igazság Igéjének, úgy, hogy az testté lesz benned, akkor teljesen új gondolkodásmódot kapsz. Így végezhetsz azokkal a dolgokkal, amelyek miatt gyötrődsz, s a bűnről való szörnyű emlékekkel is.

Ezért kell betöltened a szívedet Isten Igéjével. Akkor olyan vagy, mint egy hatalmas erődítmény, amelyen ellenség át nem törhet. Van muníciód és segítséged, hogy visszaverhessed az ellenségedet.

Láthatod Jézus hogyan reagált, amikor az ördög kísértette Őt a pusztában. Isten Igéjével vágott vissza! Az ördög nagyon ravasz és fortélyos módon közelített, és Isten Igéjét használta ő is, de Jézus visszavágott, mert Ő maga volt Isten Igéje! Isten Igéje testté lett benne és ezért volt akkora ereje. Az ördögöt pedig visszavonulásra kényszerítették a kimondott szavak, mert azok Isten örök szavai. Szavak, amelyek megmentenek minket. Teremtő ereje van ezeknek a szavaknak. A szívedben is valami egészen újat teremt, ha hiszel az Igében és ragaszkodsz hozzá. Akkor sikerülni fog neked teljes mértékben. Egészen új életed lesz teljesen más gondolkodásmóddal, ahol Isten dolgozik benned, hogy vágyakozz az Ő akaratának megtételére.

Ezt a cikket Kaare J. Smith 2018. Február 7-én mondott beszéde ihlette.

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.