Az Ő neve Csoda

Az Ő neve Csoda

Hiszel a csodákban? Hogyan néz ki egy csoda számodra?

3 perc ·

(Click to listen to an audio recording of this article: His name is Wonderful)

„Mert egy gyermek születik nekünk,
Fiú adatik nekünk.
Az uralom az Ő vállán lesz,
és így fogják nevezni:
Csodálatos, Tanácsos, Erős Isten,
Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!”
 Ézs.9:6.

Igyekezzünk hinni Őbenne, akinek a neve Csoda. Azért Csoda a neve, mert csodákat tesz. Rendszeresen. Nem csak a vizet változtatja borrá és ehhez hasonlók, hanem leginkább – és legszívesebben – bennünk tesz csodát. Ez egész egyszerűen azért van, mert ő Isten.

Higgy a csodákban

Istenben hinni azt jelenti, hinni a csodatettekben és csodákban. Az a szomorú, hogy az emberek, még Isten népe is, annyira kifelé fordultak. Szinte minden gondolatuk és érdeklődésük a külső körül forog. Ha csodákról esik szó, egyből a külső dolgokra gondolnak, csak a külsőre.

A szűz foganásában való hitnek kellene tanítania és erősítenie minket abban, hogy higgyünk a bennünk történő csodákban, hogy a szívünkben és értelmünkben isteni születhet és teremtethet a test akarata és ereje nélkül, a férfi ereje és férfi akarata nélkül – természetfeletti módon – független emberi alkalmatlanságunktól és erőtlenségünktől.

Hiábavaló próbálkozásaink nem azt bizonyítják, hogy ez lehetetlen, hanem azt bizonyítják, hogy saját erőnk használhatatlan.

Azáltal, hogy Isten csodákat tesz – és Ő ezt szívesen teszi – mégis sikerül. Dicsérve legyen Isten!

Van okunk a végsőkig hinni a teljes győzelemben? Igen, higgy a csodákban, a “mirákulumokban”! Hidd, hogy egyik csoda követi a másikat – a benső lényedben!

Akkor dicsőséges, isteni lény alakul ki bensődben és ez szükségszerűen csodálatosan kihat a külsődre, a mindennapi életedre, az élet nehézségeire.

Higgy a „szűz foganásában”! Ez annyit jelent, hogy a férfi erejére egyáltalán nincs szükség.

Járj úgy, hogy szakadatlanul hiszel abban, hogy csodák történnek az életedben, és nem fogsz csalódni! Így okod lesz neked és másoknak is gyakran ezt mondani: „Igen, ez valóban egy csoda”.

Ezt a cikket norvég nyelvről fordítottuk és először “Hans navn er Under” (“Az Ő neve Csoda”) címmel jelent meg a BCC Skjulte Skatter (Elrejtett Kincsek) című folyóiratában 1955 januárjában.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.