Válj igaz kereszténnyé!

Válj igaz kereszténnyé!

Hatalmas különbség van azok között az emberek között, akik kereszténynek hívják magukat. Gondolkodjuk el egy kicsit a „keresztények” sokaságán: hány emberről mondhatjuk el, hogy igazán dicsőíti Istent saját élete által?

3 perc ·

Kereszténnyé válni nem nehéz, és nem is kell annak lennie. De mondhatjuk, hogy minden keresztény örökölni fogja a mennyei királyságot?

Mi várható el azoktól, akik kereszténnyé akarnak válni? Először is akarnod kell, hogy igaz keresztény szeretnél lenni, majd el kell döntened, hogy az leszel. Sok ember nő fel keresztényként úgy, hogy soha nem adja fel régi életét, és mélyen belül rossz a lelkiismerete. Mások kereszténysége csupán képmutatás az emberek előtt. De mi a helyzet veled? Nem vágysz közeli kapcsolatra Istennel? A tőle jövő meghívás mindenki számára nyitva áll, de a döntés a tiéd. Ne halogasd ezt a döntést! Lehet, hogy nem lesz még egy lehetőséged.

Életed tükre

Magadba kell nézned. „Mikor aztán magába szállt, monda… Fölkelvén elmegyek az én atyámhoz.” (Lukács 15,17-18). Ha éled az átlagos keresztény életet bűnösként, akkor félrevezeted magad. Gondolj bele jobban, nem is akarsz te ilyen életet élni! Nem akarod kereszténynek tettetni magadat tudva, hogy belülről a bűn irányít! Talán megköt a pénz szeretete, vagy tisztátalan gondolataid vannak az ellenkező nemről? Talán tudod, hogy lusta vagy, és kereszténységed csak eszköz annak érdekében, hogy megbecsüljenek? Hozzászoktál egy olyan életmódhoz, amit mélyen belül te magad is ellenzel.

Életed tükre. A tékozló fiúhoz hasonlóan ezt fogod mondani: ”Miért kellene így élnem? Mi értelme boldogtalanul élni, vétkesnek érezni magamat, Istentől távol lenni?" Ő boldogan befogad téged. Így őszintén élhetsz előtte a Szent Szellemmel mint vezetőddel.

Önismeret

Ismerd be a bűnödet! „Ha megvalljuk bűneiket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.” (1 János 1,9). Jézus és Pál is megparancsolta, hogy hagyj fel a bűnnel (János 8,11 és 1 Kor. 15,34). „Aki ő benne marad, egy sem esik bűnbe.” (1 János 3,6). A legtöbb keresztény nem foglalkozik azzal, hogy végezzen a bűnnel. Az ő kereszténységük csak arra szolgál, hogy megnyugtassák lelkiismeretüket. Néhányan annyira kőszívűek, hogy vallásosságukat anyagi haszon elérésére használják. Nagyon sok ötletük van a pénzszerzésre, miközben jámbor keresztényeknek tettetik magukat, de igazából elégedettek bűnös életükkel és ravasz terveikkel.

Ha beismered, hogy mint keresztény még mindig bűnt teszel, nem jutottál el a bűn feletti győzelemre, és ez elszomorít, akkor van remény számodra. Ha igazán vágysz a győzelemre, akkor kész vagy teljesen átadni magadat Istennek. Ha már belefáradtál a bűnbe, fordulhatsz Jézushoz, Ő tud segíteni.

Teljes őszinteség

Teljesen őszintének kell lenned magad és Isten előtt. Lehet, hogy okos vagy, tehetséges, és könnyen elhiteted az emberekkel, milyen jó keresztény vagy. De Istent nem tudod becsapni. A bűn az, ami elválaszt tőle. Ő elég erős ahhoz, hogy segítsen, ha hajlandó vagy végezni a bűnnel, és teljes életedet átadni neki. Jézus azért jött a földre, hogy megmentsen minket bűneinktől.

A Szentírást az új fordítású revideált Bibliából idézzük. Amennyiben más forrást használunk, azt jelöljük. RÚF 2014 © 2014 Magyar Bibliatársulat. Minden jog fenntartva.